Pagina's

dinsdag 15 september 2015

Rosalie I x 2

Mijn zoon zit in de 2de kleuterklas met 29mannekes, wat echt wel veel is. Gelukkig hebben zij twee juffen en worden zij dan ook in twee gesplitst. De juffen werken samen en de kindjes werken aan andere vaardigheden bij de ene als bij de andere. Zo hebben zij ook twee klaspoppen die iedere avond mee naar huis gegeven worden en iedere keer aan een ander kindje. De klaspoppen zijn Cezar en Nellie. Vorige week woensdag kreeg Miko Cezar mee naar huis. 
We hebben een pracht van een namiddag gehad. Miko heeft gebakken samen met Cezar. Er werd vanalles gedaan eigenlijk en natuurlijk wordt er van je verwacht dat je iets schrijft. Dus s'avonds maakte ik mijn huiswerk: een verslagje met foto's. 

Van het moment dat ik Cezar zag, vond ik het erg. Hij zag in een plastieke zakje. Als het zou regenen, hij zou nat worden. Je kon er geen A4 blaadje insteken, dus de volgende dag had ik mijn verslagje in een mapje gestoken. Ik vond dat ik iets moest maken. Dus de volgende dag sprak ik de juffen aan met de vraag of ik een tas voor ze mocht maken. 

Ze kozen voor Rosalie I uit 'Mijn tas'. Daarnaast kreeg ik ook kleuren waarmee ik iets mocht maken. Nellie kreeg roos en rood en een klein beetje paars. Cezar kreeg groen en blauw en een klein beetje geel. Ze vroegen ook of het mogelijk was om er een klein gaatje in te maken.
Dit zijn de tassen geworden:
Cezar

Nellie:

Het is eigenlijk een super patroon, maar de afwerking met biais lukte mij niet goed. Niet voldoende geduld :). Als ik deze nog eens zou maken, dan zou ik twee aparte zakken maken (binnenkant apart en buitenkant apart), gewoon omdat dit een veel mooiere afwerking geeft. Toch voor mij :). 
Ik paste het patroon ook een beetje aan. Er is een venstertje in de zak gekomen en daarachter (binnenkant) heeft een zakje gekregen, zo kunnen Nellie en Cezar in het zakje zitten en naar buiten kijken. 

Voor de twee zakken heb ik mijn voorraad aangeslagen. Ik wou niets kopen. Dus werd de binnenkant met fleece gedaan ipv die duurdere verstevigingen. Maar toen ik wou beginnen aan de hengsels, moest ik toch mijn portemonnee boven halen. Mijn zwarte tassenband was te kort, dus kocht is 70cm rode tassenband bij Stofcontact in Schriek. 

Dus in totaal heeft het mij €1,75 gekost en is mijn voorraad van stoffen verminderd. Een win-win-situatie: ik blij en de juffen blij. 


Ondertussen heb ik al mijn stoffen overlopen en zitten de dozen terug vol. De dozen zijn ook gesorteerd: katoen, effen katoen, tricot, effen tricot en de speciallekes. Ik ben ook een paar keer goed verrast geweest. Ik had meer stof dan ik had gedacht. In ieder geval ik hoop dat ik veel stofjes een nieuwe thuis kan geven. 

Na het sorteren van de stoffen, zal ik de rest van mijn patronen een juiste plekje geven. Maar eerst nog genieten van de avond en slapen. 

Groetjes, 
Marij