Pagina's

zaterdag 25 juli 2015

ZG2: recht op recht

Ik weet niet wat de zwangerschap met mijn hersenen heeft gedaan, maar het lezen van een simpele werkbeschrijving, was niet zo gemakkelijk. Sommige stukken heb ik verschillende keren moeten lezen. Want het lukte me gewoon niet en ik denk dat ik nog een aantal fouten heb gemaakt tijdens het naaiproces. Maar het deed z'n deugd om iets te maken. 
Ik heb op dit moment geen kindjes in de buurt, dus het zijn foto's gewoon aan een kapstok. 


maandag 20 juli 2015

Kristian: 1 maand oud

3 dagen ziekenhuis
1,5 week samenleven met de schoonmoeder (lees rustig niets doen, en bv geven)
2 weken alleen zijn met Kristian, terwijl de man en de kids genieten van Kroatiƫ

Die laatste weken waren soms zeer zwaar, andere momenten supermooi. Kleine wandelingetjes maken, papieren in orde maken, wassen en af en toe eten klaar krijgen. Ik kon Kristian de eerste weken niet in het park leggen. Hij werd direct wakker, maar de laatste dagen blijft hij al langer alleen liggen en ik geniet ervan. Ik heb al kleine korte dingetjes kunnen doen, maar het geeft een zeer grote voldoening. 

Zo kon ik weer eens naaien na een lange tijd. Maar dat is voor een andere keer. 

Ook kwam het eerste bezoekje van kind en gezin er. Ons ventje weegt nu 4,810 kg en 56 cm. 

Slaapwel. 
Marij

donderdag 9 juli 2015

Pyjama: winnen?

Zoals iedere naaister, hou ik ook restjes stof bij. En met die restjes wil je nog iets maken. Dus bij deze werd iets kleins gemaakt. 

Patroon: Kiind
Maat 50
Stof brandweer: het machien - den depot
Rode tricot: daaidieka (jammer genoeg gestopt)

Mijne man is jammer genoeg al te groot voor dit pakje. Dus als je het wil winnen, laat een reactie achter en dan laat ik meen onschuldige hand kiezen. 
Veel succes!!


woensdag 8 juli 2015

Babylegging


Patroon: Emma en mona
Maat 56

Maat 62

Stof: tricot.

Een schattig poepje in de legging. Het is een leuk patroon om mee te werken. Alleen vond ik de pijpjes wat te smal en zou ik de boordstof aan de buik spannender maken. Het zit bij mijn ventje wat te los en hier is hij 52cm en 3,5 kg. Misschien moet ik hem er nog eens insteken. 

Groetjes, 
Marij

dinsdag 7 juli 2015

Sybille jurk



Patroon: La maison victor editie 3
( Ik heb het gevoel dat het te groot is of de stof te stijf. )
Maat 104
Stof van Liesellove ( denk ik)

Flora jumpsuit



Patroon: La Maison Victor editie 3
Maat 56
Stof: Soft Cactus

donderdag 2 juli 2015

Extra spruitje

Op 24 juni mochten we ons derde spruitje verwelkomen. 
Kristian 
 3,560 kg - 52 cm - 5u 40

We zijn nu al een week verder. Hij wordt een beetje zot van de warmte, maar geniet van elk moment. Nu is het nog eten, slapen en pamper vullen. Maar ook kusje krijgen van de grote broer. 

Ik had het moeilijk om te genieten van de zwangerschap. Vooral met zo twee grotere kinderen, werd alles geleefd. De laatste maanden lukte het me gemakkelijker om ervan te genieten. En sinds Kristian geboren is, geniet ik er nog extra van. De kleine putjes in zijn wangetje als hij lacht. De kleine handjes en voetjes, ik smelt gewoon. 

Geniet nog van de mooie avonden!!

Marij

Bernina Challenge

Door Katrien wist ik dat er een wedstrijd was van Bernina. De bedoeling was om een badcape te maken. Twee weken op voorhand begon ik aan het verzamelen van het materiaal. Het zwanger zijn hielp ook niet echt. Mijn hoofd en lijf wouden beide andere dingen. Gevolg te weinig tijd op alles af te werken. Broer en zus wouden allebei een cape, dus werd er eerst een giraf zonder oren gemaakt en dan een olifant zonder staart. :). 
Het feit dat we de cape moesten binnenbrengen, ging niet samen met mijn gevoel. Ik wou ze niet wegdoen maat gebruiken. Ken je dat gevoel ook? Misschien zijn het hormonen :). In ieder geval de giraf geraakte af en dan voor de 6de, maar binnendoen ging gewoon niet. 
Dus de cape is hier al een aantal keer gebruikt geweest, de zus is er dan ook superblij mee. 

Daarnaast geraakte de olifant ook af. Broer zeer blij, maar hij is een beetje te groot. Maar niemand is aan het klagen. 


De laatste foto was een tijdens het proces. Er moesten nog voeten aankomen en een lintje als afwerking. 
De olifant zou nog een slurfje en staart moeten krijgen, maar er staan nog andere projecten op de planning. En ik heb nog 16dagen te gaan. 

Nog veel genietplezier van de mooie zonnige dagen!!

Marij

Wie toch wil stemmen in de naaimachienenwinkel in Mechelen, kan altijd op de vleermuis stemmen van Katrien. http://challenge.bernina.com/nl_NL/Galerij-Stemmen/8801.html