Pagina's

woensdag 29 april 2015

Opruimcoach: einde week 2

Mijn opdracht was vorige week het volgende:
Voor week 2, ga ik de kastjes van de badkamer uitwassen. Een kwartier vroeger opstaan dan de kinderen ( dat wordt een uitdaging). Archief afwerken en verder mijn to-do lijstje afwerken. 

De badkamerkastjes werden uitgekuist, nog altijd met een hand. Maar ze zijn nu wel proper. 

Het kwartier vroeger opstaan is een ramp. Mijn wekker gaat wel 15min vroeger af, maar ik blijf liggen. Maar alles geraakt wel klaar op een uur tijd en ik moet ook nergens naartoe. Dus ik heb tijd genoeg om me daarna klaar te maken. De boekentassen worden ook zo goed als klaargemaakt de avond ervoor. Dus dat is wel ok. 

Het volgende was archief in orde maken. De kast is in orde en er zijn zelf extra hangmapjes bijgemaakt. 

Daarnaast heb ik voor het ochtendritueel een blaadje gemaakt, waar de mannen kunnen zien wat er allemaal moet gebeuren als ze opstaan of als ze gaan slapen. 

Het helpt wel goed om zelf een houvast te hebben. 

Voor week 3: waar we nu eigenlijk al half in zitten, zijn er een aantal uitdagingen. 
Ik heb een aantal moeilijke dagen achter de rug, lui of vermoeid of futloos en wenen tot en met. Ik moet me verplichten om verder iets te doen, al is het iets maken of opruimen. Iets in plaats van in de zetel te liggen en te rusten. 

Dus deze week werk ik aan de volgende opdracht:
- aanrecht en werkvlak proper maken voordat ik ga slapen. Alles dan ook in het afwasmachien zetten. 
- archief verder ordenen. 
- ik mag rusten tijdens de dag (ben ook zwanger) maar ik moet ook iets productief doen. Naaien, verder opruimen. 
- ik ben al twee weken bezig met na school een gezond tussendoortje aan te bieden. Dit lukt al goed, maar dit moet wel blijven. 

Wat is jullie plan voor het verlengd weekend?  
Wij gaan vrijdag naar een opendeurdag van een voetbalploeg om eens te zien of Miko dit wil doen. Hij heeft wel een voetbalgoal, maar dat wil nog niet veel zeggen natuurlijk. 

Groeten,

Marij

maandag 20 april 2015

Opruimcoach: einde week 1, start week 2

Er is ondertussen al wat verandert, maar ik heb me niet zo gehouden aan het boek. Dat is dan weer niet zo goed ;). 

In de eerste week was het de bedoeling om in 2uur de kastjes van de badkamer te kuisen. Ik heb wel alles overlopen van wat vervallen is en dergelijke, maar de schabben moeten nog gekuist worden. Dat wordt een opdracht voor week 2. Maar ik heb eigenlijk een goed excuus waarom ik het nog niet heb gedaan. De eerste vrijdag van de paasvakantie, dus een goeie week geleden heb ik met een koksmes in twee van mijn vingers gesneden van mijn linkerhand. Ik mocht dat hand niet natmaken en sinds 2 dagen loop ik ook niet meer met een verband rond die vingers. Ze zijn nog zeer gevoelig en ik gebruik dat hand zo min mogelijk. Dus kuisen zat en zit er nog niet echt in. En het gebruik van een koksmes ook niet. 

Dus werden er anders zaken onder handen genomen. 
- uitsorteren van de kids hun knuffels: gevolg 3 zakken weg. Ze hebben ook zelf mogen kiezen welke er bleven en welke weg mochten. Het was toch wel moeilijk. Aan sommige knuffels hangt er een verhaal aan, heb zelf soms gedacht " ik neem die en die er terug uit!" Maar ze zijn er dan toch in gebleven. 

- mijn bureau is opgeruimd en er staan 4 bakjes op het tafelblad: doen, lezen, bewaren en allerlei. De eerste 3 worden aangeboden door het boek, mijn bakje allerlei daar liggen boeken, agenda, en dingen van de kids in. De post dat binnen komt wordt direct in een van die bakjes gelegd. En dan is het de bedoeling dat je iedere week een half uur bezig bent met die bakjes, best ergens in de week in het geval je moet bellen of zo. Het ordenen van de post ging hiervoor al goed, nu moet ik nog een moment inlassen om te doen. 

- to-do-boekje gemaakt en ondertussen al een paar zaken kunnen doorstrepen zoals: solliciteren voor scholen, auto wassen en stofzuigen ( heeft nog nooit zo proper eruit gezien), twee dekens gemaak
, salon opgefleurt met een plantje.

Ik was ook begonnen met de lattenbodem te maken, maar die mag ik terug losmaken, want ben een lint vergeten. Oeps. 

- ben ook begonnen met een archief aan te leggen en het sorteren van paperassen. 

- daarnaast probeer ik de gewoonte te maken dat de afwas direct in het afwasmachien wordt gestoken en de tafel weer leeg is en klaar voor gebruik. 

Dus eigenlijk al veel stappen gezet, maar we zijn er nog niet. 

Voor week 2, ga ik de kastjes van de badkamer uitwassen. Een kwartier vroeger opstaan dan de kinderen ( dat wordt een uitdaging). Archief afwerken en verder mijn to-do lijstje afwerken. 

Wat is jouw plan voor volgende week?

Groetjes,
Marij

woensdag 15 april 2015

Opruimcoach: week 1

Ik weet niet of het door de zwangerschap is of niet, maar ik word zot van rommel. Je kent het gevoel wel dat je precies de hele tijd aan het opruimen bent. Niet alleen je eigen gerief, maar ook van de kids en de man. Ik kwam via een facebookgroep terecht bij een boek: "Aan de slag met de huishoudcoach" van "Els Jacobs". Direct aangekocht en beginnen lezen. Mijn bedoeling is om alles te lezen en dan tegelijkertijd te beginnen aan de weekopdrachten. 
Ons huis is geen stort, maar er is zeker verbetering nodig. Door het boek te lezen, geeft dit mij al een goed gevoel. Ik heb al goede gewoonten, maar ze mogen nog beter worden...

Dankzij het snijden in mijn hand (loemp), kan ik niet knippen of naaien. Dus wat opruimen. De eerste weekopdracht is het opruimen van de badkamerkastjes. Je zou hier 2uur moeten uitrekken, maar doordat het paasvakantie is en de kids zijn thuis, doe ik het een beetje anders. Zo heb ik vandaag een groot deel van de planken overlopen en heb ik alles weggegooid wat vervallen is of niet gebruikt wordt en heb ik een stapeltje gemaakt wat ik ga weggegeven. En dit terwijl mijn kleine meid in bad aan het spelen was. Twee vliegen in één klap. 
Er is ondertussen al extra ruimte gemaakt en het voelt al goed aan. Morgen de rest doen en ook wat genieten van die kids.